eur:
395.04
usd:
370.8
bux:
65132.72
2024. április 19. péntek Emma

Hihetetlen összegek vannak privátbanki számlákon

Tovább nőtt a legvagyonosabb réteg vagyona. A privátbanki ügyfelek száma viszont csökkent, miután az Erste átvette a Citi Gold-ügyfeleket, akik közül többen prémiumkategóriássá váltak - írja keddi számában a Világgazdaság.

Tavaly 275 milliárd forinttal gyarapodhatott a leggazdagabbak vagyona - derül ki a Blochamps Capital adataiból. Az év végén 4135 milliárd forint lehetett a privátbanki számlákon.

A legnagyobb privátbanki szolgáltató tavaly év végén is az OTP volt, ott két privátbanki kategória is van, az egyiknél 30 millió, a másiknál 80 millió forint a bekerülési limit. Az OTP-nél 21 798 privátbanki ügyfél volt tavaly.

A növekedés annak dacára töretlen, hogy az ügyfélszám tavaly csökkent, 42 335-en tartoztak már csak a privátbanki ügyfélkörbe, míg 2016 végén még csaknem 48 ezer ilyen kliens volt. Ennek háttérben az áll, hogy a Citi Gold 8 ezer fős ügyfélállománya tavaly februárban átkerült az Erstéhez. Ezek a citis ügyfelek viszont inkább prémiumkategóriásak voltak, így az Erste az Erste World üzletágba tette át őket, és kikerültek a statisztikából - mondta a lapnak Karagich István, a Blochamps Capital ügyvezetője. Ha az Erste World üzletágat is figyelembe venné a statisztika, nőtt volna az ügyfélszám. Az Erste Worldnek 9600 ügyfele volt ugyanis összesen 161 milliárd forintos vagyonnal.

 

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×