eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A Jobbikkal is együttműködne a Momentum – lapszemle

A Magyar Időknek adott interjút a Momentum vezetője, aki azt mondja: miközben az elmúlt 28 év pártjait nem tekintik lehetséges szövetségesnek, az egyéni választókerületekben készek visszalépni bármelyik hitelesnek, erősnek tekintett jelölt javára. Fekete-Győr András a Jobbikkal is elképzelhetőnek nevezte az együttműködést. Szerinte nincs bizalom az emberekben az állami intézményekkel szemben. Ezzel magyarázza, hogy a Jobbik elleni számvevőszéki bírság miatt szolidaritásukat fejezték ki Vona Gáborék iránt.

A Magyar Nemzet a Központi Statisztikai Hivatal friss tanulmánya alapján azt írja, hét év alatt csaknem a másfélszeresére, 35 500-ról 51 800-ra nőtt a házasságkötések évenkénti száma Magyarországon. Ennyi idő alatt ilyen mértékű emelkedés utoljára a második világháború utáni években, 1945 és 1950 között történt, amikor a világégés alatt elmaradó esküvőket pótolták be a párok. Ezzel együtt összességében továbbra is csökken a frigyben élők aránya.

A Világgazdaság szerint két év alatt több mint 300 százalékos forgalomnövekedést hozott a készházak piacán a csökkentett lakásáfát kihasználni igyekvő vásárlók rohama. Míg 2015-ben 300, tavaly már mintegy ezer készház épült, de a keresletnövekedés ennél is nagyobb - mondta a lapnak Kárpáti József, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége könnyűszerkezet-építő tagozatának elnöke. Megjegyezte, hogy bár egy átlagos minőségű és felszereltségű készház három hónap alatt kulcsrakészre kivitelezhető, folyamatosan nő a kivitelező cégeknél sorban álló megrendelők száma, és egyre gyakrabban bukkan fel a szerződésekben már most a 2019-re szóló teljesítési határidő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Hamarosan örökké élhetünk?

Hamarosan örökké élhetünk?

Egy furcsa és stagnáló társadalomhoz vezetne, ha az emberek még 120 évesen is élnének – véli Venki Ramakrishnan, Nobel-díjas molekuláris biológus. A „Miért halunk meg: Az öregedés új tudománya és a halhatatlanság keresése” című könyv szerzője szerint ráadásul irreális elképzelése az, hogy halálunkig megmaradnak szellemi képességeink. Ezért is int óvatosságra a biológiai törvényekkel dacoló öregedéskutatásokkal kapcsolatban, amelyekből egyre több indul, és nemcsak a technológiai fejlődés adta lehetőségek miatt. Azért is, mert a világ legnagyobb részén egyre nő a várható élettartam, aminek egészen a gazdasági és társadalmi következményei lesznek. Nem a lehető leghosszabb élet tehát a legfontosabb célja ezeknek a kutatásoknak, hanem lehető leghosszabb viszonylagos egészségben eltöltött élet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×