eur:
395.48
usd:
366.78
bux:
65434.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Miklós Edit összeesett a célban

Miklós Edit összeesett a célban

További vizsgálatok alapján dől majd el, hogy meg kell-e műteni Miklós Editet, aki az alpesi sízők világkupa-sorozatának ausztriai állomásán, a szombati szuperóriás-műlesiklás során bukott. A hazai szövetség tájékoztatása szerint a versenyző "jobb térdében szalagszakadás történt".

Közvetlenül célba érkezése után hanyatt esett, beütötte a fejét és elájult Miklós Edit az alpesi sí világkupa idei első gyorsasági számában, az ausztriai Bad Kleinkirchheimben rendezett szombati szuper-óriásműlesikló futamon.

Miklós Edit összeesett a célban

Miklós Edit ötvenes rajtszámmal indult, és a felső pályaszakaszon kisebb hibát követett el, ami után biztonsági versenyzésre váltott át. Nem is volt baj egészen az utolsó kapuig, amelyet azonban kihagyott - ezért utóbb kizárták -, a célvonalat átlépve pedig hanyatt esett, fejét beütötte, majd a hátán többször megperdülve, mozdulatlanul hevert a havon. A segítők hordágyon vitték a mentőhelikopterhez, amely kórházba szállította a magyar versenyzőt.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a versenyző "jobb térdében szalagszakadás történt".

A közlemény szerint az osztrák kórházban megröntgenezték, majd úgy döntöttek: a tavalyi műtétét végző kezelőorvosa, Christian Schenk nyilatkozzon arról, hogy olimpiai részvétele és a jövője szempontjából mi a megfelelő eljárás.

A versenyen jelenlevő Stark Márton szövetségi kapitány elmondása szerint Miklós Edit nem vesztette el az eszméletét.

"A célegyenes előtt túl közel ment az egyik kapuhoz, korrigált, de úgy érezte, mintha valami elvitte volna a lábát. Ezek után nem akarta megterhelni a jobb térdét, és ezért csak úgy tudott megállni a célban, hogy eldőlt. A jobb lábában fájdalmat érzett, a bal lába szerencsére sértetlen maradt. Pozitívak vagyunk, és reméljük, semmi olyan komoly sérülés nem történt, ami miatt ki kell hagynia az olimpiát."- mondta a kapitány.

A szakvezető elmondta még, hogy amennyiben csak a belső szalag sérült meg, elkerülhető a műtét, de ha a keresztszalag, akkor várhatóan megműtik a versenyzőt.

Miklós Edit szinte napra pontosan egy éve sérült meg az ausztriai Altenmarkt-Zauchensee-ben, a világkupa edzésén, miután mindkét térdét meg kellett műteni. Küzdelmes rehabilitációs időszak következett a számára, majd augusztusban kezdte el a havas edzéseket, és december elején tért vissza, Lake Louise-ban a világkupa-sorozatba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×