eur:
395.1
usd:
371.8
bux:
66349.37
2024. április 16. kedd Csongor
Hatalmas veszélyben a pendrive-ok

Hatalmas veszélyben a pendrive-ok

A kiberbűnözés célpontjai lettek az USB-kulcsok, a hazai cégek nem védekeznek ellene kellőképpen.

Kockázati és adatkezelési szempontból még mindig alulértékelik az USB-ket az európai vállalatoknál - írja a Magyar Idők a Kingston Digital Europe friss kutatása alapján. A szervezetek mintegy kétharmada nem alkalmaz megfelelő biztonsági intézkedéseket annak érdekében, hogy biztonságosan tárolják az adatokat a pendrive-okon. A hazai vállalatok 34 százaléka, illetve az európai, közel-keleti és afrikai térségben működő cégek fele nem is tervez semmilyen változtatást ezen a téren annak ellenére, hogy a mobil adathordozók megfelelő titkosítása az új európai uniós adatvédelmi rendelet (General Data Protection Regulation - GDPR) előírásai miatt is fontos lenne.

A probléma széles kört érint, hiszen a szervezeteknél rendkívül elterjedt az USB-k használata: szinte minden alkalmazott és minden vállalat használ pendrive-okat. Ráadásul a válaszadók több mint fele vállalati és privát adatokat is tárol ugyanazon a USB-kulcson. Bizalmas és érzékeny adatok tárolása titkosítás nélkül kockázatosnak számít.

A magyar vállalatok 36 százalékánál előfordult már, hogy valamilyen módon eltűntek pendrive-ok. Magyarországon az esetek öt százalékában ellopták a pendrive-okat. Az aggasztó trendek ellenére a hazai válaszadók mindössze 11 százaléka alkalmaz hardveralapú titkosítást ezeken az eszközökön.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat

Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat

Az elmúlt években többször is felmerült már, hogy Tajvant egy elsöprő kínai invázió fenyegeti, ennek pedig már a lehetséges időpontjai is felmerültek. Számos írás foglalkozott azzal, hogy katonai szempontból milyen lehetőségek vannak, azonban sokkal kevesebb vette górcső alá, hogy a társadalomra milyen hatást gyakorolna egy esetleges háború. A The Diplomat elemzése most az ukrajnai háborút példának véve elemezte a lehetséges forgatókönyveket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×