eur:
393.23
usd:
367.93
bux:
67044.93
2024. április 26. péntek Ervin
Különösen kegyetlen emberölés Budapesten

Különösen kegyetlen emberölés Budapesten

A bűncselekmény elkövetésével vádolt 36 éves férfi tavaly decemberben egy VIII. kerületi társasház lépcsőházában felgyújtotta ismerősét, aki olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. Vádat emeltek ellene.

A vádirat szerint a vádlott 2016. december 18-án az éjszakai órákban együtt italozott ismerősével, a sértettel. Eközben ismeretlen okból szóváltás alakult ki közöttük, amelynek során a vádlott legalább kétszer fejen ütötte a másik férfit.

Ezt követően a vádlott VIII. kerületi lakásához mentek, ahol a lépcsőházban ismét összevitatkoztak. A vádlott ekkor egy pontosan nem azonosítható anyaggal leöntötte a sértettet, majd egy öngyújtóval meggyújtotta a ruháját. A sértett nem tudta magát eloltani, a tüzet a társasház egyik lakója észlelte, aki a férfi segítségére sietett. A nő a sértett égő ruházatát többször lelocsolta egy vödörben hozott vízzel, míg végül sikerült eloltania a tüzet. Ezután értesítette a rendőröket és a mentőket.

Különösen kegyetlen emberölés Budapesten

Mindeközben a vádlott - miután ráöntötte a sértettre a nála lévő maradék bort - távozott a helyszínről, a rendőrök azonban rövid időn belül elfogták.

A sértett olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy még a kórházba szállítása napján életét vesztette. Az égési sérülések elszenvedése közben a férfi végig tudatánál volt, ami igen intenzív fájdalommal járt, a kiérkező mentőorvos a fájdalomcsillapítást a helyszínen azonnal megkezdte.

A Fővárosi Főügyészség a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja, amely bűncselekmény büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlott jelenleg is előzetes letartóztatásban van - áll a Fővárosi Főügyészség közleményében.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében a Tiktok anyacége és az amerikai kormány csörtéjéről volt szó, amelynek a vége akár az is lehet, hogy a platformot betilthatják a tengerentúlon. Vendégünk volt Keleti Arthur, kibertitok jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alapítója. A második blokkban a friss munkaerőpiaci adatokat elemeztük Hornyák Józseffel, a Portfiolio makrogazdasági elemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×