eur:
393.92
usd:
368.24
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen a civil törvény miatt - a nap hírei

Elérheti a 150 milliárd forintot is a dél-budai szuperkórház beruházási költsége - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Elindította az online bérletvásárlást a Budapesti Közlekedési Központ.

Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a külföldről támogatott civil szervezetekre vonatkozó törvény miatt az Európai Bizottság. A brüsszeli testület emellett újabb szakaszba léptette a felsőoktatási törvény módosítása miatt áprilisban megindított kötelezettségszegési eljárást. Továbbá a kiskereskedőkre vonatkozó korlátozások felszámolására szólította fel Magyarországot.

Rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi a felsőoktatási törvény módosításáéért az MSZP-frakció. Újhelyi István, az MSZP alelnöke azt mondta: súlyos pénzügyi bírság várható, ha az Országgyűlés és a kormány a következő egy hónapban nem ad választ arra, miképpen módosítja a törvényt, hogy az összhangban legyen az uniós joggal.

Elérheti a 130-150 milliárd forintot is a Dél-Budán megvalósuló szuperkórház teljes beruházási költsége - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János a kormányinfón közölte: a területen egy 1200 ágyas kórházfejlesztés indulhat el. A tárcavezető beszélt arról is, hogy 20 pontos akciótervet fogadott el a magyar élelmiszerek népszerűsítéséért a kormány. Lázár János kiemelte még, hogy megegyezett a magyar kormány Maryland állammal, így az ottani egyetem folytathatja tevékenységét Magyarországon. Több más egyetemmel, így a CEU ügyében New York állammal még folynak az egyeztetések.

Legkésőbb augusztus első felében egyeztethetnek az érdekképviseletek a Tesco vezetőivel - erősítette meg a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke. Bubenkó Csaba az InfoRádióban hangsúlyozta: a cél továbbra is a kétszámjegyű béremelés.

A szinkronúszók egyéni technikai programjával, valamint a férfi műugrók selejtezőjével kezdődik a vizes vb. A versenyeken július 30-áig 186 ország csaknem 2400 versenyzője vesz részt. Káel Csaba, a péntek esti nyitóünnepség főrendezője az InfoRádióban arról beszélt: az érdeklődők a pesti rakparton óriáskivetőkön is követhetik majd a programokat.

Átadta a kibővített Palatinus Strandfürdőt és a felújított Császár-Komjádi Sportuszodát a főpolgármester. Tarlós István elmondta: a budapesti uszodák modernizálása már régóta fennálló igény volt. A Palatinus csaknem 3, a Komjádi beruházás 3,8 milliárd forintba került.

Elindította az online bérletvásárlást a Budapesti Közlekedési Központ. Első lépésben teljes árú és tanuló, félhavi és havi Budapest-bérleteket, 24, illetve 72 órás és heti jegyeket lehet venni.

Mintegy 500 millió forint értékű kárt okoztak a hét eleji viharok. A Magyar Biztosítók Szövetsége összesítése szerint a társaságokhoz csaknem 4 ezer kárbejelentés érkezett, a legtöbb Budapestről, Pest, illetve Somogy megyéből.

Újabb gyanúsítottat vett őrizetbe a Czeglédy ügyben a rendőrség. 10 ember már előzetesben van. A Csongrád Megyei Főügyészség közölte: a gyanú szerint a Czeglédy Csaba által vezetett, munkaerő-közvetítést végző társaság köré szerveződő céghálózat 2013 és 2016 között mintegy 3 milliárd forint kárt okozott a költségvetésnek.

Közös európai légi harci rendszer kifejlesztésében állapodott meg Franciaország és Németország. Emmanuel Macron francia államfő és Angela Merkel német kancellár a két ország együttes párizsi kormányülése után hangsúlyozta: az a cél, hogy a harci gépek közös, új generációjával rendelkezzenek.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×