eur:
393.95
usd:
369.49
bux:
65675.94
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Colleen Bell maradna, amíg csak lehet

Átmenetileg akár ismét karrierdiplomata, a nyáron érkezett követtanácsos vezetheti ügyvivőként az amerikai budapesti nagykövetséget, amennyiben Colleen Bell jelenlegi nagykövet az új misszióvezető megérkezte előtt távozik tisztségéből.

Colleen Bell nagykövet ismét jelezte, a sajtóhírekkel szemben nem szándékozik elhagyni posztját, nem fáradt bele a munkába, amíg lehet marad, sok feladat vár még rá – a misszióvezető erről a HírTv műsorában beszélt.

Az újonnan megválasztott elnök természetesen minden nagykövetet levált majd, természetes, hogy új nagykövet érkezik, más fog szolgálni Magyarországon. Egészen a beiktatásig biztosan itt leszek, utána nyílik egy lehetőség arra, hogy tovább is maradhassak, amíg a következő jelölt végig nem csinálja a folyamatot. De én szeretnék addig maradni, amíg csak lehet, nagyon sok a munkám.”

Colleen Bell jelenlegi helyettese, David J. Kostelancik nyár végén érkezett Budapestre. Mivel a jelenlegi misszióvezető politikai kinevezett, korábban nem töltött be hasonló posztot, nem meglepetés, hogy Washington követtanácsosnak egy karrierdiplomatát küldött, akinek a feladatkörébe tartozik a nagykövet helyettesítése, akár rövidebb távolléte idején, vagy akkor, ha az új vezető még nem érkezett meg posztjára.

A korábbi misszióvezető-helyetteshez André Goodfriendhez hasonlóan, aki a két kinevezett nagykövet közötti időben ügyvivőként ellátta a követség vezetését, és akinek a nevéhez fűződik a diplomáciai feszültséget okozó kitiltási ügy kommunikálása, David J. Kostelancik is igen tapasztalt diplomata.

Egy időben a nemzetközi kábítószerellenes és rendészeti ügyekkel foglalkozó iroda európai és ázsiai hivatalának igazgatója volt. Ő koordinálta az Egyesült Államok Európának, valamint Közép-, Dél-, és Kelet-Ázsiának a rendészettel, bűnüldözéssel és kábítószerellenes tevékenységekkel kapcsolatos segítségnyújtási programjait.

2014 és 2015 között a Kongresszus Helsinki Bizottságának volt külügyminiszteri főtanácsadója, 2012-től 2014-ig az amerikai Külügyminisztérium oroszországi ügyekkel kapcsolatos részlegét vezette. 2008 és 2010 között moszkvai nagykövethelyettesként, előtte a misszióvezető különleges tanácsadójaként dolgozott. Képviselte az USA-t az EBESZ bécsi, a NATO brüsszeli központjában, dolgozott a tiranai és az ankarai nagykövetségen is. Első diplomáját alkalmazott matematika és politikai tudományok tárgyakban kapta. Ezt követően mesterfokozatot orosz és kelet-európai tanulmányok szakon, valamint a National War College nemzetbiztonsági politika tárgyakban szerzett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Megint ütöttek egyet a forinton

Megint ütöttek egyet a forinton

Szerdán gyengült a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is tovább tudott erősödni a forint, egészen 392-ig jutott az euróval szemben, itt azonban elfogyott a lendület és már délelőtt 394 közelébe visszaütötték a magyar fizetőeszközt. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×