eur:
395.04
usd:
366.05
bux:
65111.43
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Feloldották a területzárat, megnyitották a Rákóczi hidat

Feloldották a területzárat, megnyitották a Rákóczi hidat

Feloldották a területzárat a budai Infopark térségében, ahol hétfő délelőtt egy több száz kilós bombát találtak földmunkák közben; 8350 ember térhetett vissza a környező irodaházakba és egyetemi épületbe - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-t.

Ezzel egy időben megnyitották a Rákóczi hidat, a Duna hajózási útvonalát és a közeli budai rakpartot is - közölte Bátyi Edina.

A Magyar tudósok körútjának egy 600 méteres szakasza egy órán keresztül volt lezárva, 14 óra 10 percig, amíg a tűzszerészek be nem fejezték a robbanótest vizsgálatát.

A szóvivő arról is beszámolt, hogy egy GP 1000 típusú, második világháborús amerikai légibombára bukkantak a munkások. A robbanótestet a honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják, ahol megsemmisítik - mondta Bátyi Edina.

A Budapesti Közlekedési Központ azt írta a Facebook-oldalán, hogy újra a teljes vonalon jár az 1-es villamos és a 153-as busz, a D11-es és a D12-es hajók pedig ismét érintik az Egyetemváros - A38 kikötőt.

A Mávinform korábbi tájékoztatása szerint a tűzszerészeti munkálatok végeztével újraindult a vasúti közlekedés Ferencváros és Kelenföld között.

Június 3-án egy SC típusú, 250 kilogrammos német repesz-rombolóbombát találtak az Infoparkban, akkor mintegy 2500 embernek kellett elhagynia az épületeket.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×