eur:
393.85
usd:
367.97
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Őrizetben az isztambuli merénylet több gyanúsítottja

Két héttel az isztambuli öngyilkos merényletet követően őrizetbe vettek a török hatóságok a terrortámadással kapcsolatban négy személyt, köztük az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet tagjait a dél-törökországi Gaziantep városában.

Gaziantep tartomány kormányzója hétfő este közölte, hogy a gyanúsítottak közül legalább ketten további merényleteket terveztek.

Március 19-én egy öngyilkos merénylő támadást hajtott végre Isztambul egyik legforgalmasabb sétálóutcájában, a város európai részében található Függetlenség sugárúton (Istiklal Caddesi). A tettes négy ember életét oltotta ki, köztük három izraeli állampolgárét. A robbantásban 36-an sebesültek meg. Az elkövető a belügyminisztérium szerint az Iszlám Állammal állt kapcsolatban.

A kormányzó információi szerint a négy gyanúsított ellen már korábban is folyt nyomozás.

Az elfogott személyek egyike az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet feltételezett tagja.

A DHA török hírügynökség arról számolt be, hogy egy másik gyanúsított az Iszlám Államnak a dél-törökországi Adiyaman városában működő csoportja, a Dokumacilar tagja. Török sajtóértesülések szerint ez a szervezet tehető felelőssé a tavaly Surucban és Diyarbakirban elkövetett halálos végű merényletekért.

A hírügynökség közlése szerint az Iszlám Állam további nyolc feltételezett tagja ellen elfogatóparancsot adtak ki Izmir és Isztambul területén.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×