eur:
392.51
usd:
367.59
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Benedek: Előrelépés, de félsiker a bronzérem

Előrelépésként értékelte, de nem volt teljesen elégedett az Európa-bajnoki bronzéremmel Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Az InfoRádiónak adott interjúban beszélt a folytatásról is.

"Félsikernek tekintem a bronzérmet. Azt gondolom, hogy a bronzérem a mai versenysportban már egy nagyon jó eredmény. De természetesen mi nem bronzéremért mentünk, hanem az aranyért, vagy legrosszabb esetben az olimpiai kvalifikációért, amit a második hely jelentett volna" - véli Benedek Tibor.

Ebből a szempontból csalódás, de az érem mindig egy eredmény. Főleg egy olyan nyár után, ahol rosszabb eredményeink születtek. A két hatodik hely után a mostani bronzérem egy mutatója annak, hogy a csapat megújult, és egy felfelé ívelő útba kezdett újra - részletezte.

"Mindenképpen gyorsabbak, kreatívabbak voltunk, mérkőzésről mérkőzésre jobban játszottunk. Azért nehéz összehasonlítani a kazanyi vb-vel, mert ott három nagyon könnyű meccs után kellett játszanunk Olaszországgal egy kulcsfontosságú negyeddöntőt. Most pedig még a törökök elleni mérkőzést is 15 góllal meg kellett nyernünk, hogy egyáltalán legyen esélyünk a csoportelsőségre. Emiatt más utat jártunk be, talán egy szerencsésebb utat. Lehet, hogy ha Kazanyban ugyanez az út várt volna ránk, ott sem hatodikként végzünk. Ez már sosem derül ki, de ahhoz képest ez a megújulás sikerült" - fejtette ki a szövetségi kapitány.

Benedek Tibor úgy fogalmazott: minimális a nyugalma az éremszerzés után. 

"Talán annyit ad, hogy nyugodtan tudok dolgozni, meg van a bizalom a környezetemben, a szakmában, az elnökségben, a játékosokban, és ez ad egy olyan biztos alapot, ami miatt nyugodtan tudunk készülni az olimpiai kvalifikációs tornára. Ott nem gondolom, hogy bármiféle probléma lehet a kvóta megszerzésével, de oda kell menni, meg kell nyerni a meccseket, minden nap van meccs, így ez is egy óriási feladat - jelezte.
A szakvezető a tavasz legfontosabb időszakáról is beszélt.  

"Megkaptam a lehetőséget, hogy majdnem három hetet készüljünk a kvalifikációs tornára. Ez mindenképpen egy nagy lehetőség, és nemcsak a kvalifikációs torna szempontjából, hanem akár az olimpia szempontjából is. Ha kell pozitívumot találnom abban a helyzetben, hogy három lehetőségből eggyel sem tudtunk élni, hogy kijussunk az olimpiára, és a negyedikre, az utolsóra vagyunk kényszerítve, mindenképpen az, hogy majdnem egy hónapig együtt lehet a válogatott" - jegyezte meg Benedek Tibor.   

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×