eur:
388.93
usd:
361.81
bux:
68115.91
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Egyre divatosabbak a jó minőségű pezsgők

Egyre népszerűbbek a minőségi pezsgők Magyarországon, tehát egyre több is fogy ezekből - nyilatkozta az InfoRádió bormagazinjában Báló Zoltán, a Törley marketingvezetője.

A tavalyi évben több mint 20 millió palack pezsgőt értékesített a cég. Magyarország legnagyobb bor- és pezsgőpincészete a Törley pezsgőpincészet, amely végigköveti az etyeki szőlőktől a budafoki pincén keresztül egészen a fogyasztó asztaláig a terméket - emelte ki.

Elmondta, a 20 millió palack pezsgő három kategóriába sorolható: a tradicionális, a transvase és a tartályban erjesztett pezsgő. Ebből a legnagyobb mennyiségben a tartályban erjesztett teszi ki, de egy-két millió palack között van a transvase-technológiával készített pezsgő, és nagyon jól fejlődik a tradicionális pezsgő is.

Az idei év adatai szerint fejlődik mind a belföldi piac, mind pedig az exportpiacunk. A transvase-technológiával készült pezsgőinknél 10-15-20 százalékos növekedést látunk az idei évben - közölte Báló Zoltán.

Kifejtette: a transvase-technológiánál kiemelném Kanada szerepét, ahova a cég évtizedek óta a Hungaria Extra Dry pezsgőt exportálja, idén jelentősen, több mint 20 százalékkal növekedett az exportmennyiségünk. Québec tartományban például piacvezető a Hungária Extra Dry pezsgő, egy nagyon jó ár-érték arányú pezsgőként tartják számon Québecben.

Egy kisebbfajta pezsgő-boomot élünk meg - nyilván nem óriási számokról, de egy nagyon szép fejlődésről beszélünk. Azzal, hogy többen készítenek pezsgőt, és magas minőségű pezsgők jönnek be, fellendült, felpezsdült a pezsgőpiac. Divatosabb lett a pezsgőről beszélni, pezsgőt fogyasztani, és ráadásul a magas értékű pezsgők növekednek - hangsúlyozta Báló Zoltán.

Bár a Magyarországra importál pezsgő összmennyisége csökken, csak az alacsony értékű import csökken, a magas értékű növekedett. Vagyis a fogyasztók rájöttek, hogy nem érdemes a legolcsóbb pezsgővel ünnepelni, és hajlandóak elfogadni a magasabb árú, magasabb értékű pezsgőket. A hazai gyártásúak közül is a jó minőségű, magas értékű pezsgők forgalma növekszik. Divatos ital a pezsgő - fogalmazott a Törley marketingvezetője.

A témával részletesen foglalkozik az InfoRádió bormagazinjának szerdai adása.

Hanganyag: Kovács András István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Hamarosan érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Hamarosan érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×