eur:
395.34
usd:
366.36
bux:
65453.91
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Lopta az áramot dobogókői vendéglátóhelyein egy vállalkozó, letartóztatták

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy vállalkozót, aki lopta az áramot dobogókői éttermeiben, panziójában és turistaházában - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel.

Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint a Szentendrei Járási Ügyészség indítványára az illetékes nyomozási bíró egyelőre egy hónapra rendelte el a kényszerintézkedést, amely ellen a gyanúsított fellebbezett, így az nem jogerős.

A Szentendrei Rendőrkapitányság nyomozásának adatai szerint a férfi Dobogókőn panziót, több éttermet és turistaházat is üzemeltetett, amelyekben novemberben helyszíni ellenőrzést tartottak az áramszolgáltató munkatársai. Ekkor derült ki: mindegyik vendéglátóhelyen szabálytalanul és méretlenül vételezték az áramot. Megállapították azt is, hogy a vállalkozó pilisszentkereszti házában hasonló módon alakították ki az áramvételezési rendszert. A szolgáltatónak okozott kár legalább 1,8 millió forint, a pontos kárérték megállapítása még tart - tette hozzá a szóvivő.

A járási ügyészség álláspontja szerint okkal lehetett tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon védekezve a hatóság elől megszökne, vagy az ügyben érdemi információval rendelkező emberek befolyásolásával veszélyeztetné a nyomozás sikerét, ezért kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

A Szentendrei Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett az ügyészi indítvánnyal és a napokban egy hónapra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását - mondta Gyugyi Csilla.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×