eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Bundesliga - Csúcsbeállítás és Bayern-siker Hoffenheimben

A címvédő Bayern München 2-1-re győzött Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim vendégeként a német labdarúgó-bajnokság második fordulójában, szombaton.

  A magyar támadót nem nevezték a hazai keretbe, ám nélküle is villámrajtot vett a Hoffenheim: Kevin Volland a kezdés után mindössze 9 másodpercccel bevette a bajorok kapuját, ezzel beállítva Karim Bellarabi ligacsúcsát, aki a legutóbbi idény első fordulójában a Bayer Leverkusen játékosaként lőtt gólt a Borussia Dortmundnak a középkezdést követően. Ez mindössze a 10. olyan mérkőzés volt a Bundesligában, amelyen a Bayern az első percben kapott gólt.

A Bayern - amely Jerome Boateng kiállítása miatt a 73. perctől emberhátrányban játszott - Thomas Müller góljával egyenlített még az első félidőben, majd Robert Lewandowski hajrában szerzett találatával gyűjtötte be a három pontot.
Eredmények:
Bundesliga, 2. forduló:
----------------------
FC Schalke 04-Darmstadt 1-1 (0-1)
Eintracht Frankfurt-FC Augsburg 1-1 (0-1)
1. FC Köln-VfL Wolfsburg 1-1 (1-0)
Hannover 96-Bayer Leverkusen 0-1 (0-1)
1899 Hoffenheim-Bayern München 1-2 (1-1)
később:
Hamburg-VfB Stuttgart 18.30
pénteken játszották:
Hertha BSC-Werder Bremen 1-1 (1-1)
A további program:
vasárnap:
FC Ingolstadt 04-Borussia Dortmund 15.30
Borussia Mönchengladbach-FSV Mainz 05 17.30

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Az oltásellenesség hazai helyzetéről készül felmérés a gyermek háziorvosi praxisokban, miután egyre több gyermekorvost jelentenek fel szülők amiatt, mert nem adnak mentesítést a kötelező védőoltások alól. Erről Kántor Irén, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) új elnöke beszélt a Portfólio-nak egy háttérbeszélgetés után, amelyen többek között kiderült, hogy folyamatosan nő az országban a betöltetlen gyermek háziorvosi praxisok száma, ami jelenleg 150, valamint, hogy továbbra is magas, 62 év a szakmában dolgozó doktorok átlagéletkora. Szó volt az iskolai igazolásokról, az új ügyeleti rendszerről, valamint arról is, hogy a gyermek háziorvosok miként próbálnak meg harcolni az egyre nagyobb mértékű gyermekkori elhízással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 08:53
×
×
×
×