eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A gyerekek kétharmada ingyen étkezhet - lapszemle

A Fidesz emberi erőforrások kabinetjének vezetője a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy eddig a gyerekek negyven százaléka kapott térítésmentesen ételt a bölcsődékben, óvodákban és az iskolákban év közben, a jövőben azonban már a kétharmaduk ehet ingyen. A Népszabadság arról ír, hogy megindult a harc a Budapesti Közlekedési Központ örökségéért.

A Magyar Nemzet Selmeczi Gabriellával készített interjút. A Fidesz emberi erőforrások kabinetjének vezetője szerint eddig a gyerekek negyven százaléka kapott térítésmentesen ételt a bölcsődékben, óvodákban és az iskolákban év közben, a jövőben azonban már a kétharmaduk ehet ingyen. A kormány az intézkedést szerdai ülésén tárgyalta és fogadta el. A politikus tájékoztatása szerint a részleteken még dolgoznak, de az biztosnak tűnik, hogy a nagycsaládosok és a szociálisan rászorulók bekerülnek az ingyenes étkezésre jogosultak körébe.

A Népszabadság újságírója Szörényi Leventével beszélgetett. A zenész az interjúban úgy fogalmazott: nem kell a politikában feltétlenül részt venni, de elkerülni sem nagyon lehet. Hozzátette: akaratlanul is erről szól minden második mondatuk. Szörényi szerint az alkotó embernek szüksége van a kikezdhetetlen szabadságra. Ez a szuverenitás teszi támadhatatlanná.

Az Index összeállításából kiderül: a Stuart Little, kisegérből előkerült Berény-festmény esete nem egyedi. A UNESCO szerint a fegyver- és a drogkereskedelem után a műtárgy-kereskedelem a harmadik legnagyobb illegális bevételt termelő ágazat. Az online hírportál bemutat további öt ilyen történetet.

A Népszabadság arról ír, hogy megindult a harc a Budapesti Közlekedési Központ örökségéért. A fővárosi kezdeményezésre induló közlekedési fejlesztésekre szánt kormányzati pénzeket és uniós forrásokat máris odaígérték másra. Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter már júniusban jelezte, hogy nem fővárosi beruházásokra kívánják költeni az uniós forrásokat. A kormányhatározat most megerősítette korábbi szavait.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: csak az idén 48 esetben csaptak le a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ellenőrei hamis BKV-jegyeket és bérleteket kínáló üzletekre, árusokra. A vállalat közlése szerint hamis jegyeket csak viszonteladóknál találtak, a hivatalos értékesítőknél egyszer sem.
A másolatok általában felismerhetőek arról, hogy más a színük, hiányzik a gyöngyházfényű bevonat, de olyan is van, hogy a rajta olvasható szöveg betűtípusa eltér a valódi jegyekétől.

Az Index arról ír, hogy a pletyka szerint 100 terrabyte adatot loptak el a Sonytól a Guardians of Peace nevezhető hekkerek, ebből 34 giga került eddig nyilvánosságra. A kikerült anyag megmutatta, hogyan működik egy szórakoztatóipari mamutcég, ami mellesleg százmillió dollárokat költ folytatásokra, remake-ekre és értelmetlen rebootokra.

LAPSZEMLE - GAZDASÁGI

A Portfolió összeállításából kiderül: tegnap este kiszivárgott információk szerint a következő, januári ülésén széles körű eszközvásárlási programot hirdethet meg az Európai Központi Bank. A javaslat értelmében az eszközvásárlás több fajta állampapírra is kiterjedne, azonban részvényekre nem vonatkozna.

A Napi.hu arról ír, hogy csökkenhet a postai sorban állás, csekkbefizetésre alkalmas automatákat telepít ugyanis 2015-ben a forgalmasabb hivatalokba a Magyar Posta. Januártól emellett megjelennek a csekken a QR-kódok, lehetővé téve a mobiltelefonos beolvasást és fizetést. Jelenleg a lakosság több, mint 70 százaléka postai csekkel fizeti számláit, ami évente több mint 200 millió forint befizetést jelent.

A pénzcentrum.hu karácsony közeledtével a spórolós főzéshez ad tanácsokat. A cikk mottója: nem kell exkluzív alapanyag ahhoz, hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×