eur:
387.02
usd:
356.53
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Múzeumok éjszakája - Építészeti séták Ybl Miklós emlékére

A Ráday utcai Ybl-palotát és az Ybl Miklós tervezte ferencvárosi plébániatemplomot is megtekinthetik az érdeklődők szombaton, a Múzeumok éjszakáján induló sétákon.

A Ráday utca Kálvin tér felőli végétől indulva a séta résztvevői megismerkedhetnek a Ráday utca építészeti-kultúrtörténeti emlékeivel, Gróf Károlyi György Ybl tervezte palotabérházával, majd a Hild-épület érintésével a felújított Ráday Gyűjteménnyel és a Biblia Múzeummal. A Bakáts téri, Ybl Miklós tervezte katolikus templomtól a Knézits utcán át az Iparművészeti Múzeumig juthatnak el az érdeklődők. Innen pedig az itt gyülekezők sétálhatnak vissza ugyanezen az útvonalon a Nemzeti Múzeumig - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Az Ybl Bicentenárium tiszteletére kamarakiállítás nyílik a ferencvárosi templomban Ybl Miklós terveiből és Klösz György fényképeiből. Az érdeklődők megvásárolhatják A modern reneszánsz derült idomai - Válogatás Ybl Miklós (1814-1891) épületeiből című reprezentatív kiadványt, valamint találkozhatnak a kötet alkotóival, Hidvégi Violettával, Budapest Főváros Levéltárának főlevéltárosával és Ritoók Pállal, az Építészeti Múzeum gyűjteményvezetőjével.

A mintegy másfél órás séták 14.30, 16.30, 18.30, 20.30 és 22.00 órakor indulnak.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 22:01
×
×
×
×