eur:
387.71
usd:
357.04
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Még mindig nő a protekcionizmus a G20 országokban

Még mindig nő a protekcionizmus a világ 20 legnagyobb fejlett és felzárkózó ipari országát tömörítő G20 csoportban a Kereskedelmi Világszervezet (WTO), az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) közös, szerdán publikált jelentése szerint.

A rendszeres időközönként elvégzett felmérések szerint a 2014 májusát megelőző hat hónapban összesen 112 új, a kereskedelmet korlátozó intézkedést léptettek életbe a G20 csoport tagjai.

Bár voltak bizonyos kereskedelmi liberalizációt segítő lépések, és az eggyel korábbi felmérés során még 116 új korlátozó intézkedést találtak, azaz a kereskedés korlátozásának üteme mostanra kissé lassult, a jelentés szerint összességében a protekcionizmus erősödése figyelhető meg.

"A G20 tagországok által a globális gazdasági válság után meghozott kereskedelmet korlátozó intézkedések döntő többsége továbbra is hatályban van" - állapították meg a jelentés szerzői.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×