eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Holnap leteszik esküjüket az új miniszterek

Holnap nevezi ki a köztársasági elnök a harmadik Orbán-kormány minisztereit, majd a tárcavezetők még délelőtt esküt is tesznek az Országgyűlés előtt.

Áder János köztársasági elnök várhatóan 9 órakor nevezi ki a harmadik Orbán-kormány 10 miniszterét, majd a kormányfő az Országgyűlés 11 órakor kezdődő ülésén mutatja be a Háznak új kormányát.

Orbán Viktor miniszterelnök nemrég Semjén Zsoltot tárca nélküli miniszternek, Pintér Sándort belügyminiszternek, Balog Zoltánt az emberi erőforrások miniszterének, Fazekas Sándort földművelésügyi miniszternek, Hende Csabát honvédelmi miniszternek, Trócsányi Lászlót igazságügyi miniszternek, Navracsics Tibort külgazdasági és külügyminiszternek, Varga Mihályt nemzetgazdasági miniszternek, Seszták Miklóst nemzeti fejlesztési miniszternek, Lázár Jánost pedig a Miniszterelnökséget vezető miniszternek javasolta.

 Lázár János az Országgyűlés európai ügyekkel foglalkozó bizottsága előtt a következőképp foglalta össze a holnapi eseményeket:

"Délelőtt 9 órakor fogja a köztársasági elnök úr a minisztereket kinevezni, 11 órakor tesz a kormány esküt és délután 2 órakor a kormányülésen véglegesíti a kormány azt a statútumot, amely a munka és működési rendjét meg fogja határozni. Ebben kerül végső pont arra, hogy melyik minisztériumnak mi a hatásköre" - mondta Lázár János.

A minisztériumok hatásköreinek részleteiről a holnap esti Magyar Közlönyben olvashatnak, Navracsics Tibor frissen kinevezett tárcavezetőként pedig szintén holnap este hat óra után az InfoRádió Aréna című műsorában mutathatja be az új Külgazdasági és Külügyi tárca feladatait.

Jelenlegi információink szerint az új kormánystruktúrában az uniós források kezelése mellett a Miniszterelnökséghez kerül a kormányprogram végrehajtása, a közigazgatás irányítása, a vidékfejlesztés, az építésügy, a nemzetpolitika és a kormányzati kommunikáció, valamint a bankrendszer átalakítása.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×