eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Elképzelhető, hogy Horváth Csaba helyett Tóth Józsefet indítja a főpolgármesteri posztért az MSZP - lapszemle

A Népszabadság arról ír, hogy Kovács Béla jobbikos európai képviselő nem klasszikus hírszerző munkát végzett Oroszországnak. A Magyar Nemzet arról ír, hogy elismerte a Jobbik elnöke, hogy felelősséget érzett az európai uniós képviselő jelöltek kiválasztásban.

A Népszabadság információi szerint elképzelhető, hogy Horváth Csaba helyett mégis Tóth József angyalföldi polgármestert indítja a főpolgármesteri posztért az MSZP. Tóth József neve négy évvel ezelőtt is szóba került a pártvezetés körében, de akkor a XIII. kerületi polgármester nem vállalta a jelölést. A lap információi szerint a kerületi vezető most is elutasított a felkérést, de a párt vezetősége még nem mondott le róla. Tóth József 64 éves és húsz éve vezeti a XIII. kerületet.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy elismerte a Jobbik elnöke, hogy felelősséget érzett az európai uniós képviselő jelöltek kiválasztásban. A kémbotrányba keveredett Kovács Béla előtt már Szegedi Csanáddal is meggyűlt a baja és Morvai Krisztina is meglehetősen különutas politikát folytat.

Az Index arról számolt be, hogy két év után ismét felújítják a Dob utcát. Most a Kiskörút és a Rumbach Sebestyén utca között van lezárva. A felújítás ugyanis annyira rosszul sikerült, hogy az elmúlt két évben többször végeztek burkolatjavítási munkálatokat. Most lesz fekvőrendőr és sebességmérés is.

A Népszabadság arról ír, hogy Kovács Béla jobbikos európai képviselő nem klasszikus hírszerző munkát végzett Oroszországnak. Õt elsősorban nem arra használta az orosz titkosszolgálat, hogy titkos uniós dokumentumokat szerezzen meg számára, az ő szakterülete a bomlasztás volt. Vagyis unióellenes hangulatkeltés az Európai Unió központjában, a szélsőségek összefogása, frakció szervezése.

A Magyar Nemzet az atv.hu információi hivatkozva azt írja, potencianövelőt forgalmaz több egykori pártelnök és korábbi miniszter. A lap szerint a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormány több minisztere és MDF-es politikus is érintett az ügyben. A szer a merevedési problémákon kívül fáradékonyság és emésztési zavarok ellen is hatékonynak bizonyult. A Gyurcsány-kormány egészségügyi minisztere megerősítette, hogy részt vett az értékesítésben.

Brutálisan emeli a bérletei árát a Fradi, olvasható az Index.hu oldalon. A lap írása szerint néhány bérlet ára annyira drága lett, hogy egyes szektorokba csak több mint az eddigi duplájáért lehet bejutni. Az új stadionban változott a szektorbeosztás is. A nyugdíjasok és a diákok is emelésre számíthatnak.


Új, fejlesztési célú finanszírozással bővült a parlament, illetve a kormány döntésének köszönhetően az EXIM tevékenységi köre. Ennek részleteit ismertette a Portfolio.hu-nak adott interjújában Nátrán Roland vezérigazgató. A bankvezető arról is beszélt, hogy nyolc vidéki nagyvárosban tervezik vidéki képviseletek megnyitását.

A Napi.hu arról ír, hogy egynapos tanúmeghallgatás után az ukránok javára döntött a Miskolci Törvényszék a két kelet-magyarországi hőerőműért folyó ádáz küzdelemben. A bíróság szerint az arabok helyett az ukránok vehetik meg a felszámolás alatt álló és évek óta leállított létesítményeket. A lap szerint a felszámolási ügy kárvallottjai az erőművek dolgozói lehetnek, hiszen nekik még most is bérkövetelésük van. További részletek a 9 órakor kezdődő Üzleti Reggeliben.

A pénzcentrum írása szerint felmerült a fiatalkorúak energiaital-fogyasztásának korlátozása. Ezért a lap megkereste a gyártókat, hogy mit gondolnak erről A válaszokból az derül ki, hogy minden esetben a termék csomagolásán jelzik az energiaital fogyasztása gyermekek számára nem ajánlott. De fontosnak tartják, hogy iskolák környékén ne reklámozzák termékeiket. A Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség szerint nincs arra bizonyíték, hogy a fiatalok túlságosan sok energiaitalt fogyasztanának, azonban elismerik, hogy korlátozni kell a reklámozást a fiatalkorúak miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×