eur:
389.72
usd:
362.86
bux:
68049.86
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A melegek zaklatása ellen indít iskolai programot Canterbury érseke

Szembeszáll az anglikán egyház iskoláiban a homoszexuálisokkal szembeni ellenérzésekkel, az őket érő megkülönböztetéssel, a homofóbiával Canterbury érseke, az anglikán világunió legfőbb vallási méltósága.

Erről a Christian Today című, felekezetközi brit keresztény lap számolt be hétfőn. A cikk szerint a "Megbecsülni Isten minden gyermekét" ("Valuing All God's Children") elnevezésű programot Justin Welby egy londoni iskolában indította el. A kezdeményezés hosszú távú célja, hogy az egyházi iskolákban egyetlen gyerek se legyen kitéve diszkriminációnak a szexuális irányultsága miatt.

Welby úgy vélekedett, a homofóbia alapján történő zaklatásokra a zéró tolerancia elvét kell alkalmazni, annak ellenére, hogy a brit felsőházban maga is az azonos neműek házassága ellen szavazott.

"Az egyik fő kihívás a homofóbia elleni harc összetettsége, hiszen a házasság intézményéről még mindig a hagyományos, anglikán elveket tanítjuk, miközben az azonos nemű párok élettársi kapcsolatának törvényi meghatározása forradalmi változáson ment keresztül" - fogalmazott.

A programra a legújabb statisztikák szerint is szükség van, hisz egy friss közvélemény-kutatás szerint a magukat homoszexuálisnak valló 16 és 25 év közötti fiatalok 49 százaléka érzi úgy, hogy az iskolában tényleges diszkriminációnak, vagy legalábbis annak veszélyének van kitéve - írta a Christian Today.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×