eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Fidesz: a munkahelyteremtés folytatása is tét

A gazdaságfejlesztés és a munkahelyteremtés folytatását is a májusi európai parlamenti (EP-) választás tétjének nevezte a Fidesz szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján.

Hoppál Péter emlékeztetett, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteki jelentése szerint az idei első negyedévben 4 millió 78 ezer foglalkoztatott volt Magyarországon, 261 ezerrel több, mint egy évvel korábban, a munkanélküliségi ráta pedig 8,3 százalékos volt a 15-74 éves korosztályban, ami 3,3 százalékponttal alacsonyabb a tavalyi első negyedévinél.

A Fidesz szóvivője ezek alapján kijelentette: újabb rekordot döntött Magyarországon a foglalkoztatottság, 22 éve nem dolgoztak annyian, mint ma. A 4 millió 78 ezres foglalkoztatotti létszám 360 ezerrel több, mint a 2010-es kormányváltás előtti hónapokban, vagyis évente átlagosan 90 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma négy év alatt - magyarázta.

Különösen nagyot nőtt a nők foglalkoztatottsága - folytatta -, amely először haladta meg az 55 százalékos "lélektani határt". Biztatónak nevezte továbbá, hogy a fiatalok foglalkoztatottsága is tovább emelkedett.

Hozzátette, a munkanélküliség utoljára hat évvel ezelőtt volt olyan alacsony, mint most.

A májusban megalakuló új kormány legfontosabb célja, hogy a foglalkoztatottak számát tartósan négymillió fölött tartsa, és hogy tovább csökkentse a munkanélküliséget, legalább olyan arányban, mint az elmúlt négy évben - közölte Hoppál Péter, aki azt ígérte, folytatódnak a foglalkoztatási programok.

A Magyarországnak járó európai uniós fejlesztési források is erősítik majd ezen célok megvalósítását - mondta a Fidesz-szóvivő, aki szerint azonban két "politikai szélsőség", "a bukott baloldal" és a "szélsőjobboldal" veszélyt jelent ezekre az uniós pénzekre.

Mint fogalmazott, a baloldal már bebizonyította, hogy amikor csak teheti, "hátba támadja Magyarországot Brüsszelben", a szélsőjobboldal pedig az EU-szkepticizmusával veszélyezteti a magyar érdekek hatékony érvényesítését az unióban.

Így a május 25-i EP-választás tétje az, hogy folytatódhat-e a magyar gazdaság fejlesztése és a munkahelyteremtés, amire csak a Fidesz-KDNP "nemzeti listája" jelent garanciát - összegezte szavait Hoppál Péter.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×