eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Ukrán válság - Szeparatista fegyveresek elfoglaltak egy tévétornyot Donyeck megyében

Automata gépkarabélyokkal felfegyverzett oroszbarát szakadárok elfoglaltak a tévétornyot csütörtökön a Donyeck megyei Szlovjanszkban - jelentették a helyszínről tudósító újságírók.

A TSzN ukrán televízió tudósítója közölte, hogy a fegyveresek behatolása óta nincs kapcsolat a televíziós átjátszóállomás munkatársaival. A "Novosztyi Donbassza" helyi hírportál tájékoztatása szerint ebből a tévétoronyból sugározzák a rádiós és televíziós adásokat Szlovjanszkon kívül a környező településekre, Kramatorszkba, Horlivkába és Makiivkába is, azaz Donyeck megye északi részében, ahol a leginkább feszült a helyzet.

A kelet-ukrajnai állapotokról is folyamatos tudósításokat adó ukrán Ötös hírtelevízió hullámhosszán jelenleg az orosz Rosszija 24 televízió adása fogható. Egyelőre a többi ukrán csatornát még nem kapcsolták le.

Eközben szintén helyszíni jelentések szerint oroszbarát tüntetők egy csoportja megjelent a donyecki nemzetközi repülőtér épületében. Az Osztrov helyi hírportál szerint egyelőre semmilyen aktív tevékenységbe nem kezdtek, a repülőtér a szokott rendben működik. Az épületben és környékén mintegy százan tartózkodnak, viszont folyamatosan érkeznek újabbak hozzájuk. A reptér környékén a szeparatisták jelképével, a fekete-narancs sávos orosz cári György-szalaggal feldíszített autók köröznek. Fegyvereket egyelőre nem láttak a szakadároknál.

A donyecki megyei adminisztráció épületét megszálló szeparatisták - tartva a kijevi hatalomellenes tüntetésekben részt vevő radikális Jobboldali Szektor aktivistáinak Donyeckbe érkezésétől - korábban már többször bejelentették, hogy blokád alá vonják a repteret.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×