eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ferenc pápa: a fiatalok szálljanak szembe a "múló bálványokkal"!

Ferenc pápa szembeszállásra buzdította a fiatalokat a "múló bálványokkal", így többek között a hatalommal és a pénzzel szemben a brazíliai Aparecidában szerdán tartott szentmiséjén.

A katolikus egyházfő első külföldi nagymiséjén arra szólította fel mintegy 200 ezres hallgatóságát, hogy térjen vissza az igaz hitre. Mint mondta, napjainkban mindenkit, így az ifjúságot is sok olyan bálvány csábítja el, amely Isten helyére lép és úgy tűnik, reményt ad: ilyen a pénz, a siker, a hatalom vagy az élvezet. Ferenc pápa ezekkel a keresztény értékeket - mint amilyen a nagylelkűség, kitartás és testvériesség - állította szembe.

A 28. katolikus ifjúsági világtalálkozó alkalmából Brazíliában tartózkodó Ferenc pápát ujjongó tömeg fogadta, amikor megérkezett a Rio de Janeiro és Sao Paulo között félúton fekvő kisvárosba. Az ország legfontosabb zarándokhelyén álló bazilikába 15 ezren zsúfolódtak be, hogy részt vegyenek a pápa által bemutatott szentmisén, rengetegen pedig a templom előtt hallgatták az egyházfőt. A pápa a mise megkezdése előtt a fekete Szűzanya-szobor előtt imádkozott. Ferenc pápa közismerten mély tisztelettel viseltetik Szűz Mária iránt, pápaságát is az ő gondjaira bízta.

A szerdai eseményen közel ötezer rendőr és katona gondoskodik az egyházfő biztonságáról, akinek terepjáró autóját hétfőn Rio de Janeiróban megrohanták a hívők, miután a gépkocsi letért a tervezett útvonalról. Ugyancsak hétfőn, Aparecidában házilag készített robbanószereket találtak egy, a bazilika közelében lévő nyilvános illemhelyen.

Ferenc pápa csütörtökön a Rio de Janeiró-i Copacabana strandon üdvözli az ifjúsági világtalálkozóra zarándokolt híveket.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×