eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Török: A keretszámok eltörlése a politikai bűvészmutatványok körébe tartozik

A felsőoktatás ügye sokkal súlyosabb, mint egyes szimbolikus politikai témák, akár a pártszimpátiát is megváltoztathatja - mondta Török Gábor politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában.

Török Gábor szerint előbb-utóbb várható volt, hogy konfliktus lesz a felsőoktatás átalakítása miatt. A politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a parlamenti döntés ellenére továbbra is lesznek keretszámok. Önmagában a keretszámok eltörlése a politikai bűvészmutatványok körébe tartozik, és ha csak ennyiről van szó, akkor ezzel a hallgatók nem lesznek kisegítve - emelte ki.

Török Gábor úgy véli, a Fidesz imázsának árt az, hogy a fiatalok irányából indul a tiltakozás, és egy olyan ügyről van szó, amiről korábban határozott álláspontja volt a pártnak. Az hogy egy kormány, ami korábban a tandíj ellen politizált, az legalább próbálja meg elmagyarázni, miért változtatott az álláspontján - fejtette ki.

Az elemző arról is beszélt, hogy a tüntető diákszervezetek távol tartják maguktól a politikai szereplőket. Török Gábor szerint az ellenzéki pártoknak is az az érdekük, hogy a demonstrációk pártsemlegesek legyenek, mert ez a tüntetések erejét csökkentené.

A diákok problémái nemcsak a hallgatókat és az egyetemistákat érintik, hanem egész családokat - hangsúlyozta. Török Gábor kiemelte: a felsőoktatás ügye sokkal súlyosabb, mint egyes szimbolikus politikai témák, akár a pártszimpátiát is megváltoztathatja. Az elemző szerint a kormánynak előbb-utóbb meg kell egyeznie a diákok képviselőivel, a kérdés az, hogy ez mekkora veszteséget okoz számukra

A teljes interjút meghallgathatják az InfoRádió Aréna című műsorában, este 7 órától.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×