eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A Vatikán szereti az új James Bond-filmet

A Vatikán hivatalos lapja nem is egy, hanem rögtön öt cikket szentelt a legújabb James Bond filmnek. A 007 - Skyfall című film elismerő kritikát kapott a l'Osservatore Romanóban legfrissebb számában, amely az elmúlt fél évszázadban készült 23 Bond-film egyik legjobbjaként emlegette az alkotást.

A témában született legterjedelmesebb írás szerint a világ leghíresebb titkosügynöke ezúttal levetkőzte a közhelyeket, és "sokkal emberibb, érzésekre, könnyekre képes karakterként, egy szóval sokkal valóságosabb" formában tért vissza a képernyőre.

Egy másik cikk a Bond szerepét eddig magukra öltő színészeket hasonlítja össze, Sean Connerytől kezdve Daniel Craigig. Az újságnak adott interjújában Craig elmondta, úgy érzi "nagyon különbözik" elődeitől, ugyanakkor elismerte, hogy Connery mindannyiuk számára "viszonyítási alapot" jelent.

Egy újabb írás Ian Fleming névválasztását magyarázza: az író azért döntött a James Bond mellett, mert egyszerű hangzású nevet keresett főhősének. Az ötödik cikk a 23 filmhez komponált zenéket elemzi.

A cikkek egyike szerint a Judi Dench által életre keltett M karaktere ezúttal "megmutatja az MI6 vezetőjének jeges álarca mögött bujdosó nő törékenységét, sokkal közelebbivé és vonzóbbá varázsolva a figurát".

A terjedelmes Bond-mustra jól szemlélteti a vatikáni lap profilváltását. Amióta Gian Maria Vian 2007-ben átvette a főszerkesztői széket, az újság, amelyről kritikusai korábban úgy nyilatkoztak, hogy egy altatótabletta képességeivel vetekszik, szép lassan az aktuális eseményekre, trendekre és szórakoztatóipari hírekre reflektáló lap lett, megőrizve a katolikus egyházzal kapcsolatos beszámolókat is.

XVI. Benedek pápa a 151 éves múltra visszatekintő vatikáni lap megfiatalítása céljából nevezte ki Viant, akinek hála ma már több női szerző tollából származó írás sorakozik az újságban, amely olvasóbarát méretre, illetve betűtípusra váltott és egyre gyakrabban jelenik meg nemzetközi témájú borítóval.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Az oltásellenesség hazai helyzetéről készül felmérés a gyermek háziorvosi praxisokban, miután egyre több gyermekorvost jelentenek fel szülők amiatt, mert nem adnak mentesítést a kötelező védőoltások alól. Erről Kántor Irén, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) új elnöke beszélt a Portfólio-nak egy háttérbeszélgetés után, amelyen többek között kiderült, hogy folyamatosan nő az országban a betöltetlen gyermek háziorvosi praxisok száma, ami jelenleg 150, valamint, hogy továbbra is magas, 62 év a szakmában dolgozó doktorok átlagéletkora. Szó volt az iskolai igazolásokról, az új ügyeleti rendszerről, valamint arról is, hogy a gyermek háziorvosok miként próbálnak meg harcolni az egyre nagyobb mértékű gyermekkori elhízással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×