eur:
385.56
usd:
355.09
bux:
68050.07
2024. május 21. kedd Konstantin

Casillasé és Xavié az idei az Asztúria Hercege Díj

A spanyolok világ- és Európa-bajnok labdarúgó-válogatottjának két tagja, Iker Casillas, a Real Madrid kapusa és Xavi Hernández, a Barcelona irányító középpályása kapta megosztva az idei Asztúria Hercege Díjat.

A spanyol Nobel-díjként is emlegetett, 1987 óta évente odaítélt elismerés sportkategóriájában először fordult elő, hogy ketten nyerjenek. A hivatalos közlés szerint éppen azért adományozták a futballista duónak a 2012-es díjat, mert az egymással történelmileg is vetélkedő két klub vezéralakjai személyesen mutattak példát arra, hogy az igazi sportemberek a barátságukat, a csapatuk és a szurkolók iránti elkötelezettségüket a legkiélezettebb rivalizálásban is képesek megőrizni.

"A bajtársiasság és a sportszerűség mintaképei, a fiatalok elé állítható példák" - jellemezték a két labdarúgót a szerdai, oviedói bejelentésen.

Casillas és Xavi - akiket a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke, Joseph Blatter terjesztett fel a díjra - a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal szemben 11-7-es szavazati aránnyal nyert.

A sportkategóriában összesen 12 országból 21 jelölt volt a díjra.

Címlapról ajánljuk
A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.

Itt a jegybank kamatdöntése

Keddi ülésén 50 bázisponttal, 7,25 százalékra mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×