eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kit kártalanít a kormány a Malév csődje miatt?

Módosította a kormány a Malév Zrt. leállása miatt szükségessé váló rendkívüli intézkedésekről szóló, január 31-i rendeletét, az új szabályok a kártalanítás és segítségnyújtást végzők közé bevonják a légitársaság két leányvállalatát is. A módosító rendelet a Magyar Közlöny legutóbbi számában jelent meg.

A rendelet pontosítja, hogy kiknek jár kártalanítás: azoknak, akiket a Malév Zrt. 2012. február 3-án 6 órakor bekövetkezett leállása miatti ért kár.

A kártalanítást és segítségnyújtást végzők közé - a Malév mellé - felveszi a Malév Air Tours Kft.-t és a Malév GH Földi Kiszolgáló Zrt.-t. A Malév Zrt. az utasok által viselt költségek elszámolásával, a Malév Air Tours Kft. és a Malév GH Zrt. - a kártalanítás érdekében - az általa harmadik személyekkel történő szerződéskötéssel összefüggő feladatokat látja el.

A módosítás megerősíti, hogy az a kiadás téríthető meg, amely a menetjegyek más járatra vagy járatokra történő átfoglalásával, vagy más járatra vagy járatokra történő menetjegy vásárlásával, illetve alternatív közlekedési mód igénybevételével vagy annak biztosításával kapcsolatosan merült fel.

Megtéríthetők az érintett utasoknak azok a kiadásai, amelyek - a várakozási idővel ésszerű arányban - étkezés és frissítők igénybevételével vagy biztosításával, az ott tartózkodás szükséges, szállodai szolgáltatás igénybevételével vagy elhelyezéssel, továbbá az utasoknak a repülőtér és a szálláshely közötti szállításával kapcsolatosan keletkeztek.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×