eur:
393.27
usd:
367.42
bux:
66499.59
2024. április 25. csütörtök Márk

Durván leteremtette közönségét az amerikai alelnök

Újabb meglepő szófordulattal képesztette el, majd fakasztotta nevetésre közönségét csütörtökön az elszólásairól ismert Joe Biden amerikai alelnök, aki a 2008-ban elkezdődött nagy recesszióról tartott előadást kampánypénz-gyűjtő körútján.

"Meg akarjuk jutalmazni azokat az embereket, akik a termelésben dolgoznak az Egyesült Államokban" - mondta az alelnök, bírálva azokat a befektetőket, akik Kínába és más országokba "viszik" az amerikai munkahelyeket.

A hallgatóság némán figyelte Biden szónoklatát.

"Maguk a legtompább közönség, amelyhez valaha is beszéltem. Tudatában vannak annak, hogy hány munkahelyet veszített el Wisconsin? Megdöbbentő, hogy mennyit!" - szaladt ki az alelnök száján. A meghökkentő megjegyzés kiváltotta a közönség tapsát és nevetését.

Biden és Barack Obama elnök a november 2-i félidős amerikai kongresszusi választások előtti utolsó hetekben az ország számos nagyvárosát felkeresték, hogy voksolásra buzdítsák a letargiába esett és a közvélemény-kutatások szerint republikánusok támogatóinál passzívabbnak ígérkező demokrata szavazótábort.

Biden Wisconsin fővárosában, Madisonban szónokolt csütörtökön, ott, ahol Obama a múlt héten egy 26 ezres közönség előtt beszélt.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×