eur:
387.58
usd:
357.6
bux:
68113.83
2024. május 17. péntek Paszkál

Tarlós: A főváros lassan elérkezik a működésképtelenség határára

2014-ig biztosan 23 kerülettel fog Budapest működni - mondta a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. Tarlós István szólt arról is, megpróbálná a rendelkezésre álló struktúrában barátságosabban, konstruktívabban, precízebben és emberségesebben vezetni a várost.

Az önkormányzati törvény módosításával akár már az év végére felére csökkenthet a budapesti képviselők száma - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a fővárosi közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője.

Tarlós István - aki várhatóan a Fidesz főpolgármester-jelöltje lesz az őszi önkormányzati választásokon - kiemelte: ez azt jelenti, hogy a jelenlegi 66 plusz egy fő helyett 34-35 fővel működne a főváros képviselőtestülete.

A politikus hangsúlyozta: az önkormányzati rendszer átalakításához legalább két éves előkészítő munkára van szükség. A fővárosra vonatkozó több törvény módosítását is tervezik, de a jelenlegi kerületi struktúra még 2014-ig biztosan megmarad - tette hozzá.

Ebben a formájában a főváros lassan elérkezik a működésképtelenség határára - hangsúlyozta Tarlós István. Kifejtette: ehhez az is hozzájárult, hogy Demszky Gábor idejében a kerületek és a főváros viszonya szinte ellehetetlenült. A politikus azt mondta, ha megválasztják ősszel főpolgármesternek, más kapcsolatrendszert kíván kialakítani a kerületi polgármesterekkel. Megpróbálná a rendelkezésre álló struktúrában barátságosabban, konstruktívabban, precízebben és emberségesebben vezetni a várost - tette hozzá.

Tarlós István szólt arról is, hogy át szeretnék tekinteni a teljes fővárosi közlekedést, beleértve az autóutakat, a kerékpáros infrastruktúra kiépítésének lehetőségeit, a P+R parkolók megvalósíthatóságát.

A Fidesz politikusa kiemelte: egyelőre nincs döntés a MÁV és a Volán helyzetének rendezéséről, de elengedhetetlen a közlekedési cégek átszervezése, illetve a regionális menetrend és tarifarendszer kialakítása.

Hanganyag: Ignáth Márk

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

A New York Times beszámolója szerint az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának egyik tagja, Samuel Alito kertjében fordítva lengett az amerikai zászló 2021 januárjában. Ebben az időszakban több, Donald Trump "valódi" győzelmét hirdető szimpatizáns is a fordított lobogóval szimbolizálta abba vetett hitét, hogy Joe Biden nem legitim módon lett amerikai elnökké választva. Korábban egy másik főbírót is bírálat ért vélt elfogultsága miatt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×