eur:
387.86
usd:
357.69
bux:
68224.21
2024. május 17. péntek Paszkál

Levelet kapnak a képviselők a Máltai Szeretetszolgálattól

Levélben fordul a most alakuló Országgyűlés képviselőihez a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A karitatív szervezet az ország egész területéről összegyűjtötte a gyermekszegénységgel kapcsolatos legégetőbb problémákat.

A szegénységben élő gyermekek, családok helyzetének javítását várja a most alakuló Országgyűlés képviselőitől a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A szervezet munkatársai összegyűjtötték a legégetőbb problémákat, és ezekről levélben informálják levélben az adott térség országgyűlési képviselőit - mondta Vecsei Miklós, a szolgálat alelnöke, aki az InfoRádiónak nyilatkozva hangsúlyozta: minden képviselőt egyénileg szólítanak meg, személyes történetekkel, problémákkal fordulnak hozzájuk.

A szeretetszolgálat munkatársai jelképesen egy-egy csomag balzsamfű magot is küldenek a képviselőknek, és azt kérik tőlük, hogy ültessék el, majd miután kihajtott, vigyék el az általuk kiválasztott civil szervezetnek, vagy intézménynek, ezzel is jelezve, hogy igyekeznek gyógyírt nyújtani a közösség problémáira.

Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke hangsúlyozta: rendkívül fontos, hogy emberközpontú, egyéni megoldások szülessenek egy-egy család problémájára, hiszen átfogó programokkal nehéz megfelelően kezelni az egyedi eseteket. Példaként a Tarnabodi befogadó falu esetét említette.

" Miután rájöttünk, hogy a játékgépek havonta több pénzt visznek el, mint a falu összes segélye, úgy döntöttünk, hogy megvesszük a kocsmát, ahol azóta gyermekfoglalkoztató működik" - tette hozzá.

Vecsei Miklós, szolgálat alelnöke hangsúlyozta: az utóbbi években alig "hallatszott a hangjuk", szeretnék, ha a következő kormányzat meghallgatná a javaslataikat, éppen ennek a párbeszédnek az elindítását segíti ez a levél.

Hozzátette: konkrét javaslataik is vannak, számos ponton át kellene alakítani a szociális ellátórendszert, amely valóban pazarló, és a rossz pályáztatási rendszer ezeket a veszteségeket megsokszorozza.

A leveleket május 14-én, azaz az új Országgyűlés alakuló ülésének napján juttatják el a képviselőknek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Erősen bírálta Magyarországot Mitch McConnell, a szenátus republikánus vezetője a felső házban tartott beszédében. A prominens amerikai jobboldali vezető aggodalmát fejezte ki Kína növekvő befolyása miatt a NATO-ban, amelyet Magyarországon keresztül érvényesít. Ezzel egyidőben bírálta a Demokrata Pártot is, amely szerinte nem elég pragmatikus a szövetségesekkel folytatott diplomáciai tárgyalásokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×