eur:
392.91
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Orbán Viktor: Az egyik legfontosabb feladat a közbiztonság javítása

Orbán Viktor szerint az új kormány egyik legfontosabb feladata a közbiztonság javítása, a bűnözés visszaszorítása lesz; a Fidesz elnöke adócsökkentést is ígért.

A Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltje szerdán Rakamazon, miután felkereste a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros rendőrőrsét hangsúlyozta: az államnak kell garantálnia a védelemhez való jogot, nem pedig a gárdáknak és félkatonai szervezeteknek.

A Fidesz elnöke hozzátette: jól működő, hatékony rendőrségre van szükség, s az új kormány ennek elérésére tesz majd határozott lépéseket.

A kormányfőjelölt egyetlen újságírói kérdésre válaszolt Rakamazon, amely azt firtatta, lesz-e adócsökkentés az idén Magyarországon. Orbán Viktor azt mondta: "bízzanak bennem, lesz adócsökkentés".

A politikus kitért arra, hogy nem véletlenül látogatott el a rakamazi rendőrőrsre. Az ott dolgozók teljesítménye ugyanis - mint mondta - "szép példája annak, hogyan kell működnie a szervezetnek".

Hozzáfűzte, az országban másutt is akadnak önkormányzatok, amelyek megerősítették a polgárőrséget, város-, vagy településőrséget hoztak létre, s azok igen jól együttműködnek a rendőrséggel. Rakamazon kiemelkedő eredmények születtek ezen a téren, az utóbbi 1-2 évben jelentősen visszaszorult a bűnözés a kisvárosban és a környező településeken.

Orbán Viktor kijelentette: "Magyarországon a rendetlenségnek hamarosan vége lesz, s a bűnözők világának úgyszintén, s ezt elsősorban a rendőrség biztosítja majd".

A miniszterelnök-jelölt szerint ez a törekvés összefügg az országgyűlési választások vasárnapi második fordulójával is, mert - mint fogalmazott - nem mindegy milyen egység alakul ki az új kormány mögött, és milyen arányú lesz a többség a hatékony rendőrség kialakítását szolgáló jogszabályok megváltoztatásához. "A második forduló erről is fog szólni" - hangoztatta Orbán Viktor.

Úgy vélte, hogy "az első forduló véget vetett egy korszaknak, az emberek egyértelműen, egybehangzóan azt mondták, így nem akarnak tovább élni". A második forduló - folytatta a politikus - pedig arról fog szólni, lesz-e nemzeti egység, túllép-e az ország a meddő vitákon, a kétes hatósági eljárások ciklusain, és belépünk-e egy világos, egyértelmű, az emberek érdekét szolgáló új korszakba.

Orbán Viktor arra biztatta a választókat, hogy a második fordulóban is minél nagyobb számban menjenek el szavazni és adják voksukat egy, az új kormány mögé felsorakozó kétharmados többség kialakításához.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×