eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Bokros Lajos: az MDF jelöltje vagyok és maradok

Bokros Lajos pénteken cáfolta azokat a sajtóinformációkat, amelyek szerint a parlamentbe kerülés érdekében az MDF szövetkezne a Lehet Más a Politika (LMP) párttal.

A Magyar Demokrata Fórum miniszterelnök-jelöltje az általa "nemtelen támadásoknak" nevezett információkra reagálva tatabányai sajtótájékoztatóján leszögezte: "az MDF tagjait, szimpatizánsait, választóit és az egész magyar társadalmat szeretném biztosítani arról az egyértelmű elhatározásomról, hogy az MDF jelöltje vagyok és maradok".

"Az MDF 80-90 százalékban egységes, elkötelezett a program és a helyi jelöltek támogatása mellett, annak érdekében, hogy mint az egyetlen működőképes és elfogadható programmal rendelkező párt minél nagyobb szerephez jusson a magyar parlamentben és a magyar politikában" - tette hozzá a politikus.

Bokros Lajos elmondta, hogy Komárom-Esztergom megye öt MDF-es országgyűlési képviselőjelöltje közül három már leadta a szükséges számú ajánlószelvényt, majd hozzátette: "ez az egész kopogtatócédula-gyűjtés rendkívül negatív eljárásrend és intézmény. Egy olyan hungarikum, melyet felesleges volt feltalálni, mert rengeteg visszaélésre ad alkalmat" - közölte.

A politikus rámutatott arra: az MDF péntek délutáni választmányi ülése megteremti a szükséges összhangot a korábban vitatkozó felek között. Helyreáll a budapesti választmány egysége és a 33 budapesti választókerületben is összegyűjtik a jelöltek a szükséges számú ajánlószelvényt - tette hozzá Bokros Lajos.

A külföldiek földvásárlási tilalmára vonatkozó felvetés kapcsán kérdésre válaszolva azt mondta: az életvitelszerűen itt élő természetes személyektől hosszú távon semmilyen jogszabály alapján nem lehet megtagadni a földvásárlást. A tilalmat akkor érdemes alkalmazni, ha tudjuk, hogyan akarjuk helyzetbe hozni a magyar gazdákat, amikor már többé nem lehet földvásárlási moratóriumot elrendelni - hangsúlyozta.

Bokros Lajos úgy fogalmazott: a földvásárlást lehet helyben lakáshoz, letelepedési engedélyhez, üzemszerű mezőgazdasági tevékenységhez kötni, "de azt nem hiszem, hogy elő lehet írni, hogy (a vásárló) el tudja szavalni a Talpra magyart".

A politikus szerint a földet úgy lehet drágává tenni, hogy csökkenteni kell a kínálatot, ezért a legrosszabb minőségű területeket ki kell vonni a mezőgazdasági földhasználatból.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×