eur:
391.29
usd:
365.6
bux:
67885.92
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Irak külföldi cégeket hív a Bagdad környéki vasúthálózat kiépítésére

Az iraki közlekedési minisztérium bejelentése szerint külföldi cégeket várnak a Bagdad környéki vasúthálózat kiépítésére: a 3 milliárd dolláros, négyéves projektre az állami vasúttársaság egy héten belül kiírja a pályázatot.

Utasok kiszolgálására alkalmas két fő állomást építenek a terv részeként, az iraki főváros nyugati és keleti részein. Ugyanakkor a teherszállító vonatok a jelenlegi elképzelések szerint nem jutnának be Bagdadba, a fővárostól északra egy speciális állomáson raknák ki és vennék fel áruikat.

A hálózat tervezett kapacitása 23 millió utas és 46 millió tonna áru szállítása lenne évente.

Egy olasz cég a nyolcvanas években már készített terveket a Bagdad környéki vasúthálózatra, de ezeket soha nem valósították meg.

Címlapról ajánljuk

Csányi Sándor az Arénában: szintet léphet az OTP az új akvizíciókkal

Rekordévet tudtunk zárni, de én abban bízom, hogy az a rekord csak egy évig lesz rekord, és jövőre túlszárnyaljuk – mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában elárult néhány exkluzív részletet a tervezett bankvásárlásról, de beszélt az oroszországi leányvállalat helyzetéről és a banki különadók negatív következményeiről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×